Saturday, September 18, 2010

Gelombang Hijau Syawal 1431 H

Warna-Warni Syawal 1431 H..Biarkan gambar ini bercerita mengukir sebuah kenangan setelah sekian kali. Syukur Ya Allah, atas nikmat cinta dan kasih keluarga yang Engkau anugerahkan padaku. Walaupun sekadar seketika, aku amat menghargai nikmat ini. Moga cinta dan kasih ini membawa aku menggapai keredhaan Mu Ya Rabb...Entah sape candid gambar ni. Waktu ni tengah beratur nak salam dan tunggu duit raya..Abang chik kalut cari ampau untuk isteri tersayang. Saya tunggu giliran. Tapi sempat 'peace' dalam candid2 tu..=)


Ni la family saya.
Dari belakang: kak ogie (isteri abang chik), abang chik, adik, saya
Tengah: Abang long, kak ni (isteri abang long), ayah, mek, kak za (isteri abg ngah), abg ngah
Depan: Erfan, Amir, Syam
Kakak angkat saya takde waktu ni. Dia beraya di Pahang. Raya kedua baru ada.Ni la adik beradik saya. Ayah saje merosakkan gambar kami berlima..hu =)Bersama ayah mak dan adik beradik..Tiba-tiba kak ipar ku terselit seorang diri..Mengapakah? (^_^)


Mak ayah bersama menantu- menantu

Mak ayah bersama cucu-cucu. Harap-harap tahun depan dapat anak sedara baru. Tiga orang terus pun takpe. Dah boring dah dengan mereka bertiga ni. Nakal dan x mau dengar cakap..hehe

Saya bersama-sama kakak-kakak ipar


Abang Long dan keluarga.


Abang Ngah dan keluarga. Amir suka buat muka...aiyark!


Abang Chik dan isteri. Masih mood pengantin baru barangkali. First time Kak Ogie beraya di Kelata. Tahun depan Abg Chik pulak merasa beraya di Selancar iya..Makin melebar abang chik sekarang..ngee

Biar kenangan indah ini terpahat selama-lamanya. Kita tidak pasti tahun depan kita semua dapat berkumpul lagi. Yang pasti kebahagian pinjaman Allah ini cukup indah. Teringat satu kata-kata dalam sebuah drama..


Bila berbicara tentang cinta..
Hakikat kebahagian, Keindahan sebuah cinta itu ialah rasa cinta kepada Tuhan yang Esa..
Kerana Cinta pada Ilahi tidak pernah dikecewakn...
Rasa cinta dan kasih serta pengharapan pada manusia itu tidak pasti samada kecewa atau tidak, kekal atau tidak..

Biarlah semua itu sekadarnya. Agar tidak melebihi rasa cinta pada Sang Pencipta dan Rasulnya.

SALAM SYAWAL 1431 H UNTUK SEMUA YANG MENGENALI. MAAF DIPINTA JIKA ADA KETERLAJURAN KATA DAN KELAKUAN. TERIMA KASIH ATAS UCAPAN. MAAF SEBAB BARU SYAWAL YANG KE 11 BARU REPLY SEMUA MESEJ HARI RAYA. HANYA MESEJ YANG SAYA TERIMA PETANG 30 RAMADHAN DAN MALAMNYA SAHAJA SEMPAT SAYA BALAS AWAL.MAAF SANGAT-SANGAT.

p/s: Esok (21 Sept 2010) Anak saudara pertama saya, Syam akan menduduki UPSR. All The Best u dia...Tak sangka anak saudara saya dah nak menginjak ke alam remaja..huh..Masa sangat pantas!

No comments: